Home Info Alle artikelen luchtreinigers Hooikoortsseizoen intensief dit jaar
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl

Hooikoortsseizoen intensief dit jaar

In hooikoortsseizoen volop pollen in de lucht

Dit jaar is het hooikoortsseizoen erg vroeg begonnen. Door de zachte winter loopt de natuur voor op schema. In januari waren er al pollen van diverse soorten els en de hazelaar in de lucht aanwezig. De els en de hazelaar zijn al uitgebloeid, de pollen van de berk inmiddels ook. Maar nu zijn de grassen aan de beurt! Het allergieseizoen belooft lang te worden. Het stuifmeel is enkele weken eerder dan vorig jaar in de lucht aanwezig. December was een warme maand in vergelijking met andere jaren, daarom de vroege start van het pollenseizoen.

Pollenkalender

Er staan meer soorten bomen in bloei en in de maanden mei, juni, juli, augustus zijn de grassen aan de beurt. Met name pollen van berken en grassen zijn sterke allergenen die flink wat last kunnen veroorzaken bij hooikoortspatiënten. Kruiden zoals bijvoet en weegbree komen later in het jaar pas in bloei. Een overzicht van de bloeitijd van verschillende bomen, struiken, grassen en kruiden vindt u in de Pollenkalender.

Hooikoortsklachten

De weersomstandigheden spelen een belangrijke rol bij hooikoortsklachten. Bij zonnig, droog weer blijven de pollen lang in de lucht zweven. Pas bij een fikse regenbui worden de pollen uit de lucht gewassen waarna allergiepatiënten minder klachten hebben. Mei is een zeer droge, zonnige maand gebleken waardoor mensen met allergie voor boompollen en grassen veel last kunnen hebben van jeukende traanogen, niezen en een loopneus.

Landinwaarts is de hoeveelheid pollen in de lucht hoger dan nabij de kust. Bij westenwind wordt vanaf zee 'pollenarme' lucht het land in geblazen. Verder landinwaarts nemen de verschillende pollen in de lucht toe.

AirSain heeft voor u een ruime keuze luchtreinigers die uiterst intensief pollen uit de lucht verwijderen. De luchtreinigers van diverse merken zijn uitgerust met de meest moderne filters en filtertechnieken en dus ideaal voor het verlichten van hooikoortsklachten.

Een ruim assortiment luchtreinigers

Luchtreiniger-s.nl biedt een breed scala aan luchtreinigers.
“Telefonisch zeer goed geholpen. Dank!”
Pieter B.
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl