Home Info Alle artikelen luchtreinigers Het meten van fijnstof
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl

Het meten van fijnstof

Fijnstof meten

Fijnstof is een vorm van luchtvervuiling. Onder fijnstof vallen alle in de lucht zwevende deeltjes die kleiner dan 10 micrometer zijn.

Fijnstof bestaat uit deeltjes van verschillende grootte, herkomst en chemische samenstelling. Uit onderzoek blijkt dat fijnstof bij inademing schadelijk is voor de gezondheid. In Nederland en België sterven enkele duizenden mensen enige dagen tot maanden eerder door acute blootstelling aan fijnstof.

Bij mensen met luchtwegaandoeningen en hart- en vaatziekten verergert chronische blootstelling aan fijnstof hun symptomen en het belemmert de ontwikkeling van de longen bij kinderen. De normen voor fijnstof worden in Europa op veel plaatsen overschreden, vooral langs drukke wegen.

Belangrijke veroorzakers van fijnstof in de lucht zijn gemotoriseerde voertuigen. De verbrandingsmotoren produceren uitlaatgassen en verspreiden het fijnstof in de lucht. Niet alleen uitlaatgassen, maar ook fijne stofdeeltjes van banden dragen bij aan de hoeveelheid fijnstof in de lucht. Naast het verkeer zijn industrie en landbouw sectoren die een belangrijke bijdrage leveren aan de totale omvang van het fijnstofprobleem.

Een ruim assortiment luchtreinigers

Luchtreiniger-s.nl biedt een breed scala aan luchtreinigers.
“Telefonisch zeer goed geholpen. Dank!”
Pieter B.
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl