Luchtkwaliteitsmeters

Sorteer op:

Is de luchtkwaliteit goed of toch slecht? Bij een slechte luchtkwaliteit moet u maatregelen nemen zoals extra ventileren of lucht zuiveren. De luchtkwaliteit meet u met een fijnstofmeter, ook wel deeltjesmeter genoemd. Dit meetinstrument meet de kleine, zwevende verontreinigingen in de lucht. De deeltjes komen in de lucht door bijvoorbeeld uitlaatgassen, uitstoot door industrie, open haarden, houtkachels, maar ook uit de natuur zelf, zoals opgewaaid stof en stuifmeel. Een deeltjesmeter meet het aantal verontreinigingen in de lucht zodat u direct een goed beeld krijgt van de luchtkwaliteit.


Lees meer

Deeltjesmeters en luchtkwaliteitsmeters

Een luchtkwaliteitsmeter is naast een fijnstofmeter ook een hygrometer en thermometer, hij meet naast deeltjes ook luchtvochtigheid en temperatuur. Daarnaast zijn sommige meters uitgerust met een sensor voor gasvormige verontreinigingen zoals VOC's. Diverse luchtkwaliteitsmeters kunnen de meetgegevens direct koppelen aan de werking van een luchtreiniger. Hierdoor wordt automatische luchtreiniging verkregen wanneer de luchtkwaliteit binnen slecht is.

Is luchtkwaliteit meten lastig? Zeker niet, met een goede deeltjesmeter of luchtkwaliteitsmeter zijn zowel binnenlucht metingen als buitenlucht metingen eenvoudig te verrichten. Maak een keuze uit onze PM10, PM2,5 en PM0,5 fijnstofmeters.