Home Info Alle artikelen luchtreinigers Wat is een HEPA filter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl

Wat is een HEPA filter

HEPA filter in luchtreiniger

Een HEPA filter heeft een hoge lucht zuiverende werking. HEPA is de afkorting voor High Efficiency Particulate Air. HEPA filters verwijderen ook de kleine verontreinigingen uit de lucht. Het HEPA filter in een luchtreiniger verwijdert stof, fijn stof, bestanddelen van rook, schimmels, bacteriën, huidschilfers en allergenen van de huisstofmijt uit de lucht.

HEPA filters moeten voldoen aan de normen van het Amerikaanse DOE (US Department of Energy). Minimaal 99,97% van alle stofdeeltjes met een grote van 0,3 micron moet een HEPA filter uit de lucht verwijderen. Deeltjes met deze grootte zijn doorgaans zeer lastig te verwijderen. HEPA filters voldoen daarnaast ook aan eisen met betrekking tot luchtweerstand en luchtdoorgang.

Een HEPA filter is zodanig ontworpen dat de vuildeeltjes door drie mechanismen worden onderschept. Dit maakt dit type luchtfilter bijzonder effectief. Naast de toepassing van HEPA filters in luchtreinigers zijn andere toepassingen luchtvaart, gezondheidszorg, farmaceutische industrie en elektronica.

Een HEPA luchtreiniger zuivert de lucht met behulp van één of meerdere HEPA filters. Naast dit type filter bezit de luchtreiniger meestal nog andere filters, zoals een voorfilter en een actief koolfilter (geurfilter).

Afhankelijk van de mate van verontreiniging moeten HEPA filters na verloop van tijd worden vervangen zodat de luchtreiniger een goede werking behoudt. HEPA filters zijn als vervangingsfilters verkrijgbaar.

Een ruim assortiment luchtreinigers

Luchtreiniger-s.nl biedt een breed scala aan luchtreinigers.
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
“Telefonisch zeer goed geholpen. Dank!”
Pieter B.
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl